PLC en motion control toepassing voor verpakkingsmachines

InduSoft ontwikkelde een PLC en motion control toepassing die een hogere en stabielere kwaliteit van verpakkingsproducten garandeert.

Omschrijving

Voor nieuw te ontwikkelen verpakkingsmachines is PLC software nodig die de verpakkingsmachines aanstuurt en motion control die een hoge graad van stabiliteit en nauwkeurigheid garandeert.

Huidige situatie

De huidige verpakkingsmachines  zijn voornamelijk gebaseerd op sturingen met persluchtcilinders. Pneumatische cilinders zijn minder stabiel en leveren een minder nauwkeurig resultaat op.

Doelstelling

  • Ontwikkelen van PLC software voor het aansturen van  verpakkingsmachines
  • Garanderen van hogere en stabielere kwaliteit van de verpakkingsproducten

Aanpak

De PLC code werd geschreven in nauw overleg met de constructeur van de machines. De structuur van de PLC code diende heel strikt de mechanische structuur te volgen, zodat bij wijzigingen in het mechanisch concept, de PLC software relatief eenvoudig kon bijgestuurd worden.

Vanuit de PLC code worden simpele en complexe bewegingen aangestuurd. De analyse wordt continu gemaakt om te achterhalen hoe de cyclustijden tot een minimum gereduceerd kunnen worden door bewegingen op efficiëntere manieren aan te sturen.

In de PLC code werd naast de motion control task ook de HMI geïntegreerd. Dit leidde tot een kostenefficiënt resultaat.

Indusoft Tjbk79TARiE
indusoft-Tjbk79TARiE

InduSoft… because investing in industrial software is investing in your future.