Data logging

Data logging is het proces van het verzamelen en opslaan van gegevens over een bepaalde periode om specifieke trends te analyseren of om gebeurtenissen of acties van een systeem of netwerk vast te leggen.

Data logging maakt het mogelijk om de activiteit die wordt uitgevoerd op een of meer datasets of bestandsobjecten op te slaan, analyseren en controleren. Het data acquisitie systeem registreert de verschillende gebeurtenissen of acties. Data logging houdt onder andere de grootte van de gegevens bij, de meest recente wijziging en de naam van de uitvoerder van de wijzigingen.

Data logging vergemakkelijkt de opslag en verzameling van computer- of apparaat informatie. Zo slaat de data logging bijvoorbeeld het gebruik van de netwerkbandbreedte, het geheugengebruik in de loop van de tijd en de temperatuur van de processor op. Systeem- en netwerkbeheerders gebruiken deze gegevens om de systeem- of netwerkprestaties gedurende een bepaalde periode te analyseren. Met behulp van data logging controleren informatiebeveiliging en netwerkbeheerders de toegang tot het systeem. Zij beoordelen de audit trails om virussen op te sporen en identificeren verdachte activiteiten.

Indusoft Tjbk79TARiE
indusoft-Tjbk79TARiE

InduSoft… because investing in industrial software is investing in your future.