ERP & MES diensten

Het ERP-systeem groepeert alle bedrijfsprocessen terwijl het geïntegreerde MES-systeem zorgt voor verbetering van de productiviteit en tijdsbesparing van het productieproces.

ERP-systeem

Een ERP-systeem (Enterprise Resource Planning) is een softwarepakket die alle informatie van de verschillende bedrijfsprocessen automatisch groepeert in één informatie- en managementsysteem.

Een ERP-programma automatiseert verschillende processen tot één samenwerkend, flexibel systeem. De realtime gegevens van de productie, logistiek, administratie en in- en verkoop worden gekoppeld, zodat de processen en afdelingen automatisch worden aangestuurd. Hierdoor krijgt jouw bedrijf een beter inzicht in de verschillende applicaties en kunnen deze verder geoptimaliseerd worden.

Een gevolg van een dergelijk ERP-systeem is dat gegevens binnen de organisatie gecentraliseerd staan in één enkele database. Alle gekoppelde bedrijfsinformatie is voor iedereen binnen het bedrijf beschikbaar. Het systeem laat alle gegevens in realtime zien. Hierdoor wordt de kans inconsistente data en misinterpretatie drastisch verkleind. Een ERP-systeem biedt nog meer voordelen zoals effectievere bedrijfsvoering, efficiënter werken, betere communicatie en kosten- en tijdbesparing.

MES-systeem

Een MES-systeem (Manufacturing Execution System) is een continu databasesysteem die instaat voor het aansturen, beheren, optimaliseren en monitoren van productieprocessen.

Het MES-pakket van IndiSoft drukt productiekosten en levert tijdsbesparing op. Door MES met uw ERP-software te integreren is het mogelijk om leveringen te garanderen op een tijdige en kosteneffectieve manier. Een MES-systeem fungeert als de koppeling tussen al uw applicaties, processen en hardware.

Het doel van een MES is om alle benodigde productie-informatie naar de productievloer te sturen en realtime het productieproces te meten, analyseren en optimaliseren. Deze informatie wordt weer teruggestuurd naar uw ERP-pakket.

Het proces doorloopt de volgende stappen. Vanuit een ERP-omgeving worden de productieopdrachten naar de productievloer gestuurd. Het MES-systeem plant de opdrachten en geeft deze uit naar de productielijnen. Systemen zoals HMI, SCADA en PLC sturen de resultaten terug naar de MES-software. Deze verwerkt en rapporteert de gegevens en geeft mee aan het ERP-systeem dat de opdracht is uitgevoerd.

Indusoft Tjbk79TARiE
indusoft-Tjbk79TARiE

InduSoft… because investing in industrial software is investing in your future.